top of page

Dinosaur Provincial Park

Galų gale po 4 mėnesių buvimo čia, su Jūrate, gyvenančia gretimame Calgario mieste už 130 km, susiderinome, kad turėtume bendrą laisvadienį ir galėtume ką nors nuveikti kartu. Likus kelioms dienoms iki sutartos dienos, Jūratė "tarp kitko" užsiminė, kad jai laisva ir dar viena diena prieš mūsų susitartąją. Taigi nusprendžiau ir aš paprašyti papildomos dienos off ir po nesibaigiančių darbų save apdovanoti mažomis atostogomis. Jūratei pasiūlius išsinuomoti mašiną ir pavažiuoti kur nors toliau, iškart prisiminiau vieną objektą iš savo must see sąrašo - Dinosaur Provincial Park, kuris nuo Banff nutolęs beveik 400 km. Taigi nedelsdamos ėmėmės mašinos nuomos paieškų. Pasirodo, viskas ne taip paprasta - iš pradžių sukom galvą, kaip čia ją išsinuomoti neturint kreditinės kortelės, o paskui susidūrėm su kita problema - paskambinus kelioms nuomos kompanijoms paaiškėjo, kad norint naudotis jų paslaugomis, reikia specialaus tarptautinio vairuotojo pažymėjimo, kurio mes, žinoma, irgi neturėjome. Visa laimė, kad turėjome planą B - šauni Jūratės bendradarbė Alisha pasisiūlė pagelbėti paskolindama savo automobilį vienai dienai. Ką gi, jamam, sakom.

Taigi kovo 11-osios rytą jau važiavau autobusu į Calgarį. Kelionės metu buvo taip keista susitaikyti su besikeičiančių kraštovaizdžiu! Daugiau nei 4 mėnesius praleidus tarp kalnų, akims buvo neįprasta matyti, kaip kalnai po truputį mažėja ir įprastas snieguotas viršūnes keičia plytinti lyguma. O atvažiavus į miestą pasijutau dar keisčiau - tiek žmonių, tiek mašinų, tiek triukšmo!

Jūratė pasitiko mane stotyje ir jau už kelių minučių atidžiai klausėmės Alishos instrukcijų apie jos automobilio ypatumus. Pakeliui sustojome Peter's Drive, kur nusipirkome milžiniškos talpos kokteilį, ir patraukėme Albertos badlands link.

Visose parko pėstiesiems skirtose trasose nebuvo nė gyvos dvasios. Privalumas keliaujant ne vasarą.

Draugeliai

Šiam medžiui daugiau nei 200 metų

Parkas paskelbtas UNESCO paveldo objektu. Jame rasta apie 300 daugiau nei 40 skirtingų rūšių dinozaurų fosilijų.

Tobulas darbas

Pozuoja


bottom of page