top of page

Cave and Basin Historic Site & Sundance canyon trail

Cave ir Basin Historic Site - tai vieta, kurioje 1885 metais įkurtas pirmasis Kanadoje ir trečiasis pasaulyje nacionalinis parkas - Rocky Mountains Park, po kelių dešimtmečių pervadintas į Banff National Park. Šio parko atsiradimas susijęs su trimis geležinkelį tiesusiais darbininkais, netikėtai atradusiais olą su karštosiomis versmėmis joje. Šis atradimas dar labiau padidino Banff miestelio populiarumą - turistai atkeliaudavo čia ne tik norėdami pasigrožėti kalnais, bet ir įsitikinti gydomosiomis karštųjų versmių savybėmis, apie kurias kalbos sklido visoje šalyje.

Čia, XX amžiaus viduryje, filmuojant filmą "River of no return", lankėsi ir Marilyn Monroe.

Šiuo metu čia įrengtas muziejus, kuriame galima ne tik apžiūrėti garsiąją Cave, bet ir susipažinti su Banff NP istorija bei turizmo industrijos šiame regione plėtra.

Taip pat muziejaus teritorijoje esančiame nedideliame telkinyje gyvena vienintelių pasaulyje Banff Springs sraigių rūšis, kurių dydis nesiekia obuolio kauliuko. Šios sraigės yra ypatingai saugomos, todėl jokiu būdu negalima į vandenį kišti rankų. Visgi neseniai vienas turistas sugalvojo ten išsimaudyti, tad dabar išsamiau susipažinti su parko ekosistema bičiukas galės metus skaitydamas knygas kalėjime, prieš tai dar sumokėjęs 50 tūkstančių dolerių baudą. Kartais štai taip ima ir nepasiseka.

Dėl karštųjų versmių iki galo neužšąla šalia esantys ežerai, todėl čia ir žiemą galima stebėti paukščių bei žuvų įvairovę.


bottom of page